سیستم اعلام حریق هوشمند به واسطه سنسورهای تشخیص دود و حریق می تواند در زمان وقوع حادثه از طریق آژیر، تلفن خودکار و اعلان بر روی مانیتور لمسی خطرات ناشی از این قبیل حوادث را به طور چشمگیری کاهش دهد.
- امکان فعال کردن سیستم از طریق اپلیکیشن، مانیتور لمسی، ریموت و کارت مالک
- عملکرد دقیق در تشخیص و اعلام آتش سوزی از طریق سنسورهای دود، حرارت، مونوکسید کربن و ...
- قابلیت قطع کردن گاز برای جلوگیری از انفجار و حوادث دیگر
- گزارش حادثه از طریق آژیر خطر، SMS، تماس و همچنین نمایش بر روی پنل هوشمند
- قابلیت فعال سازی سیستم اطفای حریق به صورت مستقیم
- کنترل درب های ورود و خروج ساختمان در زمان حادثه جهت فرار از محل
- فعال کردن سیستم های تهویه پارکینگ ها و طبقات منفی و سیستم فشار مثبت راه پله های فرار
- تست دوره ای اتوماتیک تجهیزات اعلام حریق مشاعات جهت اطمینان از عملکرد بدون خطا
سیستم هوشمند از طریق تجهیزات دقیق و استانداردی که برای شناسایی و تشخیص دود در قسمت های مختلف ساختمان تعبیه می گردد، به طور دائم و پیوسته بخش های مختلف خانه را مورد پایش قرار می دهد. سنسورهای حساس به دود، سنسورهای فتوالکتریک و حرارت (جهت آشپزخانه و پارکینگ) وظیفه تشخیص دود و اعلان حریق در تمام منزل را به عهده دارند.
در صورت بروز حادثه، بلافاصله سیستم هوشمند از آن مطلع شده و اقدامات لازم را به صورت خودکار انجام می دهد. از جمله قطع گاز واحد، فعال کردن آژیر خطر، تماس تلفنی با شماره های ثبت شده در سیستم.
طراحی سیستم اعلام حریق هوشمند متناسب با نیاز ساختمان و کاربری قسمت های مختلف چون پارکینگ، آشپزخانه، آسانسور و …
به عنوان مثال جانمایی دتکتورهای دودی فتوالکتریک در پارکینگ صرفا باعث اختلال در عملکرد سیستم حریق و در نتیجه خطای سیستم خواهد شد در حالی که در این مناطق می بایست از سنسورهای حرارتی Heat Detector و تشخیص اکسیژن یا مونواکسید استفاده شود.
در یک ساختمان که اتفاقا به سیستم اعلام حریق هم تجهیز شده به علت عدم تست دوره ای منظم از تجهیزات مربوط به فشار مثبت یا سیستم تهویه اضطراری طبقات منفی در زمان بروز حریق چه اتفاقی خواهد افتاد؟
عموما به علت فراموش کاری یا خطای انسانی در تست کامل و درست تجهیزات سیستم اعلام حریق بعد از چند سال غیرقابل استفاده می شود حال آنکه با یک سیستم هوشمند به سادگی می توان در مرحله اول از وجود حریق در لحظات حیاتی اولیه مطلع شد و از بروز حوادث بزرگ جلوگیری کرد و در مرحله دوم با توجه به تست های منظم که توسط سیستم و بدون خطای انسانی از سیستم اعلام حریق گرفته شده است از صحت عملکرد تجهیزات در زمان نیاز اطمینان خاطر داشت.